It is currently Wed Oct 18, 2017 9:24 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 
Author Message
 Post subject: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 12:49 pm 
Offline
Peasant Status

Joined: Mon Aug 25, 2008 12:41 pm
Posts: 2
hello all! first of all i am really enjoying this game. however i seem to not be able to run the game with the default settings in 320 x 200. whenever i do the game actually plays but the graphics become skewed like crazy and i cant see anything of what im doing. something to do with my video card i guess, which is a nvidia geforce 7150m. then i can play the game fine in 640 x 400 mode until the game crashes for some reason and i actually have to restart my laptop. first crash happened when i was in the inn and was about to walk outside and second crash happened in guild hall when i was doing the tutorial with uhura. are these game bug issues or video card issues? how can i get the game to run in 320 x 200 in fullscreen without the chaotic graphical mess?


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 1:00 pm 
Offline
Forum Administrator
User avatar

Joined: Tue Sep 25, 2001 8:28 pm
Posts: 11434
Location: The Netherlands
If the game actually crashed due to a bug in the coding, you should have gotten a message indicating the line that caused the game to bomb out. We'd need a screenshot of that message to look into the cause.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 1:02 pm 
Offline
Royal Servant Status

Joined: Sun Aug 17, 2008 3:58 pm
Posts: 97
hatrossrig wrote:
hello all! first of all i am really enjoying this game. however i seem to not be able to run the game with the default settings in 320 x 200. whenever i do the game actually plays but the graphics become skewed like crazy and i cant see anything of what im doing. something to do with my video card i guess, which is a nvidia geforce 7150m. then i can play the game fine in 640 x 400 mode until the game crashes for some reason and i actually have to restart my laptop. first crash happened when i was in the inn and was about to walk outside and second crash happened in guild hall when i was doing the tutorial with uhura. are these game bug issues or video card issues? how can i get the game to run in 320 x 200 in fullscreen without the chaotic graphical mess?


I have a similar problem. I am running an nVidia geforce 6150m. However, I can't even get the game to start - it flashes a few times like it is trying to start up, then i get a message that the resolution is not supported. I am currently running 1440 X 900 resolution, but have tried all other reslolutions too. (yes - its a wide screen/ skareenh)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 1:06 pm 
Offline
The Prince of Shapeir

Joined: Tue May 08, 2001 4:12 am
Posts: 8872
Location: Phobos
If the game doesn't work in 320x200 mode, you can run the winsetup.exe file (or click the "Settings" button from the launcher) and then click the 'Force alternate letterbo resolution' checkbox to run in 320x240 instead. See if that makes a difference. You might also try clicking the 'Use 85Hz (CRT monitors only)' to see if it makes any difference.

You can also click the "Filters" drop down menu while 320x200 resolution is selected and try the '2x nearest-neighbour' filter. Sometimes that works just as well as 320x200 mode.

Let use know if either of those solutions is an improvement.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 1:10 pm 
Offline
Royal Servant Status

Joined: Sun Aug 17, 2008 3:58 pm
Posts: 97
Anonymous Game Creator 2 wrote:
If the game doesn't work in 320x200 mode, you can run the winsetup.exe file (or click the "Settings" button from the launcher) and then click the 'Force alternate letterbo resolution' checkbox to run in 320x240 instead. See if that makes a difference. You might also try clicking the 'Use 85Hz (CRT monitors only)' to see if it makes any difference.

You can also click the "Filters" drop down menu while 320x200 resolution is selected and try the '2x nearest-neighbour' filter. Sometimes that works just as well as 320x200 mode.

Let use know if either of those solutions is an improvement.


Thanks! I just had to run it in a window rather than trying to force it to go into full screen! Simple fix - should have thought of that first, but thanks for the quick reply - i know its early there (after a late night)!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 1:50 pm 
Offline
Trusty Riding Saurus
User avatar

Joined: Mon Sep 24, 2007 10:02 pm
Posts: 1100
I think I can help. Each video mode is independent of the others, and the first time your monitor renders the 300x200 mode (full screen), it might do it wrong, and in that case you will have to correct it using the controls in your monitor. Try tweaking the values of width, size, and such. Don't worry, after closing the game, your desktop won't be skewed!

Hope that solves your problem.

Edit: Also, this explains why you don't have problems running it in a window.

_________________
The moat monsters appreciate your good taste.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 2:28 pm 
Offline
Royal Servant Status
User avatar

Joined: Sun Jul 01, 2007 10:53 pm
Posts: 71
Location: Dallas
My widescreen laptop is unable to render in 320x200 full screen, but does fine in 640x480.

Lenovo T61 with NVIDIA 140M adaptor.

_________________
May I apply spices to your beard?
-- Merv


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 5:14 pm 
Offline
Peasant Status

Joined: Thu Feb 23, 2006 2:42 pm
Posts: 43
Yah me too. Same skewed smeared display tannish-colored, no audio, black 2/3rds of the screen on the right side.

ALT-TABBED and terminated.

Reset to 640x480. F*in SWEET. No lag either.

I have a laptop with ATI: ATI MOBILITY RAEDEON 9600 /w 64mb

AGDI's and friends: You guys totally rock!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 7:59 pm 
Offline
Peasant Status

Joined: Mon Aug 25, 2008 12:41 pm
Posts: 2
Anonymous Game Creator 2 wrote:
If the game doesn't work in 320x200 mode, you can run the winsetup.exe file (or click the "Settings" button from the launcher) and then click the 'Force alternate letterbo resolution' checkbox to run in 320x240 instead. See if that makes a difference. You might also try clicking the 'Use 85Hz (CRT monitors only)' to see if it makes any difference.

You can also click the "Filters" drop down menu while 320x200 resolution is selected and try the '2x nearest-neighbour' filter. Sometimes that works just as well as 320x200 mode.

Let use know if either of those solutions is an improvement.


none of the filters worked, and niether did 85hrz. but forcing letterbox resolution did work and now the game plays with a widescreen look instead of completely fullscreen.

edit: actually the 2x filter did work! cool! thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: running the game on laptops
PostPosted: Mon Aug 25, 2008 8:35 pm 
Offline
Peasant Status

Joined: Mon Aug 25, 2008 7:52 pm
Posts: 1
I couldn't get the game to run on my laptop in full screen in either resolution. Kept getting a flash of an error message that went by too fast to read before the game minimized. So I just set my screen resolution to the lowest setting I have (800x600) and played in a window instead of full screen in 640x480 and it works fine and almost fills the screen.

Then again I'm not sure if its the game or my laptop since playing QFGI yesterday I totally messed up something in my screen settings and since I'm not computer smart enough to figure out what happened I have to wait for my little brother to come visit. He loves knowing more than his big sis :)


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 10 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 2 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group