It is currently Fri Oct 20, 2017 5:06 am

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 
Author Message
 Post subject: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Wed Oct 29, 2008 7:44 pm 
Offline
Peasant Status

Joined: Wed Oct 29, 2008 7:34 pm
Posts: 3
I just finished the QFG2 VGA remake (which was very nice by the way). My character was imported from QFG1 VGA to QFG2 VGA with no problems. However, when I tried to import it to QFG3, my fighter suddenly became a magic user and lost his sword and shield in exchange for a dagger. All my stats looked the same as they did at the end of QFG2 VGA--I just unwillingly changed class. This is especially bad, since magic is my weak area, and my fighting skills are useless without being able to carry a sword. Any way to fix this? I would even settle for advice on how to edit the export/import file to alter the class. That seems to be the only problem I'm having. Thanks!


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Wed Oct 29, 2008 8:37 pm 
Offline
Trusty Riding Saurus
User avatar

Joined: Mon Sep 24, 2007 10:02 pm
Posts: 1100
That looks like a problem with the import function of Quest for Glory III. One wonders why didn't they include a "class" field on the export file. :p

_________________
The moat monsters appreciate your good taste.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Wed Oct 29, 2008 9:45 pm 
Offline
Royal Vizier Status
User avatar

Joined: Thu Mar 18, 2004 6:20 am
Posts: 2047
Location: Somewhere in Ohio...
This is part of the reason QfG3 allows you to choose your starting class. Make sure you select the proper class for your character in case it imports incorrectly. You should also know characters that complete WIT and face Ad Avis the Wizard way almost always import as Wizards (presuming they don't become Paladins).

_________________
There is balance in all things. Live in symmetry with the world around you. If you must blow things up and steal from those around you, THAT'S WHAT RPGS ARE FOR!

Official Member of the VGL Street Team
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Thu Oct 30, 2008 12:27 am 
Offline
Peasant Status

Joined: Wed Oct 29, 2008 7:34 pm
Posts: 3
I did complete WIT and I used the reversal spell @ Ad Avis, since if I didn't do it, I'd be turned into a Saurus. I kind of wonder if the import issue might be because I had been a thief in QFG1 and when asked what class I wanted at the beginning of QFG2, I chose fighter instead. Maybe it tricked the game somehow and now it doesn't know what I am. I definitely robbed and stole WAY too much to be a Paladin last game...can ya blame me? It's fun!! :lol Anyhow, I figured out a solution in the interim. I printed a copy of my stats, imported my QFG1 character into QFG2 EGA, used the infamous "suck blue frog" code, updated all of my stats to what they were at the end of QFG2 VGA, gave myself the same stuff, and then warped to the end of the game to export the character. I don't know why I hadn't thought of that before! I didn't want to "cheat" per se by using a pre-made super-character, but I also didn't want to be a wizard due to a game glitch.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Thu Oct 30, 2008 4:39 am 
Offline
Royal Vizier Status
User avatar

Joined: Thu Mar 18, 2004 6:20 am
Posts: 2047
Location: Somewhere in Ohio...
As I said, if you finish WIT and don't become a Paladin, you usually are referred to as a Wizard on import into QfG3. But QfG3 also has an import selection option like the QfG2 remake (and QfG4, for that matter) so you could simply reassign your character to whichever class you like in QfG3 and be ready to go. Your solution, though intriguing, should have been completely unnecessary.

And please note, Ad Avis will only use his transformative spell on you if you have Reversal. If you don't, he will not (even if you're a Magic User who didn't complete WIT).

_________________
There is balance in all things. Live in symmetry with the world around you. If you must blow things up and steal from those around you, THAT'S WHAT RPGS ARE FOR!

Official Member of the VGL Street Team
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Thu Oct 30, 2008 7:30 am 
Offline
Forum Administrator
User avatar

Joined: Tue Sep 25, 2001 8:28 pm
Posts: 11434
Location: The Netherlands
Actually, I believe that if you finish QFG2EGA with a fighter who has all spells (including reversal), QFG3 will think he's a wizard too. That's why we believe it's QFG3 that got things wrong.

Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Thu Oct 30, 2008 4:03 pm 
Offline
Royal Vizier Status
User avatar

Joined: Thu Mar 18, 2004 6:20 am
Posts: 2047
Location: Somewhere in Ohio...
Erpy wrote:
Actually, I believe that if you finish QFG2EGA with a fighter who has all spells (including reversal), QFG3 will think he's a wizard too. That's why we believe it's QFG3 that got things wrong.

Yep; like I said, QfG3's issues are why the team made the "class selection on import" option. I think QfG4's was kept as a kind of tradition - all QfG5 allows is Paladin conversion.

_________________
There is balance in all things. Live in symmetry with the world around you. If you must blow things up and steal from those around you, THAT'S WHAT RPGS ARE FOR!

Official Member of the VGL Street Team
Image


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: QFG2 VGA exporting wrong character class!
PostPosted: Fri Jul 31, 2009 3:45 pm 
Offline
Peasant Status

Joined: Fri Jul 31, 2009 3:41 pm
Posts: 9
You might try going into your display settings in the control panel, go to advanced tab I think and click on the #2 monitor, then check the box for extending yor windows display to that monitor, Should work.


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 8 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: Bing [Bot] and 1 guest


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
cron
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group