It is currently Mon Dec 18, 2017 8:19 pm

All times are UTC




Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 
Author Message
 Post subject: Any way to use antialiasing in QFG2 remake?
PostPosted: Mon Jan 25, 2010 3:00 am 
Offline
Peasant Status

Joined: Fri Nov 12, 2004 1:32 pm
Posts: 8
Location: san jose
hi agd + everyone. have totally loved this remake :)

just recently i discovered that in dosbox there is an option called 'scaler' which u can use to blur the edges of the graphics to make them look nicer, (i.e. 2x, hq3x, supereagle, etc) since discovering this i have been replaying everything!! lol, this led me to wonder if there is any way to enable an antialiasing effect in the graphics in your games? I kno they arent dos games so dosbox is obviously out of the question.. but it would be really awesome to see these games in smooth edges instead of the blocky standard...

is there a way? i guess probably not but oh well, i had to ask...

cheers on the remake, game rules anyways :)


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Any way to use antialiasing in QFG2 remake?
PostPosted: Mon Jan 25, 2010 4:04 am 
Offline
The Master of All Things Musical
User avatar

Joined: Tue Aug 20, 2002 8:57 pm
Posts: 4025
Location: Manitoba, Canada
Run the winsetup.exe file in the game directory. There might be some scaler options there. But QFG2 was made with AGS 2.72 not the AGS 3+ latest version that's out now so it might not have them. Doesn't hurt to check. I know scalers ARE in AGS 3+ games for sure. So the latest versions of KQ1VGA and KQ2VGA+ will have them.

_________________
01010100 01101000 01100101 00100000 01100011 01100001 01101011 01100101 00100000 01101001 01110011 00100000 01100001 00100000 01101100 01101001 01100101 00101110


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Any way to use antialiasing in QFG2 remake?
PostPosted: Mon Jan 25, 2010 4:05 am 
Offline
Knight Status
User avatar

Joined: Thu Dec 08, 2005 7:21 am
Posts: 282
Location: Mexico
If you start the game via launcher.exe rather than via qfg2vga.exe, you can select "Settings" and there you can choose from a variety of graphic filters which will give you the smoothness you are looking for. Mind you that the game might get rather slow, sometimes too slow.

EDIT: Ah, MI just beat me to it. Yes, running winsetup is the same as selecting "Settings" from the launcher. And yes, there are some options even if it is in AGS' old version.

_________________
Signature? No thank you.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Any way to use antialiasing in QFG2 remake?
PostPosted: Tue Jan 26, 2010 7:20 am 
Offline
Peasant Status

Joined: Fri Nov 12, 2004 1:32 pm
Posts: 8
Location: san jose
ooo its sexy now!!! :) thnx all... my only other question then is can i adjust it to run on a widescreen monitor in fullscreen without stretched graphics? I would much rather the sides be black borders than the graphics be stretched.. grr, stupid widescreens.. hate em. i suppose theres always the option of adjusting my desktop resolution to the size of the window but it would be nice to run fullscreen.


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Any way to use antialiasing in QFG2 remake?
PostPosted: Tue Jan 26, 2010 3:08 pm 
Offline
The Master of All Things Musical
User avatar

Joined: Tue Aug 20, 2002 8:57 pm
Posts: 4025
Location: Manitoba, Canada
It's all based on your monitor's settings. Some monitors can detect 4:3 aspect ratio resolutions and adjust accordingly. Most can't, though. It's sad. I much prefer CRT monitors still to these flawed, resolution-blurring, aspect ratio-stretching LCD contraptions.

_________________
01010100 01101000 01100101 00100000 01100011 01100001 01101011 01100101 00100000 01101001 01110011 00100000 01100001 00100000 01101100 01101001 01100101 00101110


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Any way to use antialiasing in QFG2 remake?
PostPosted: Tue Jan 26, 2010 7:09 pm 
Offline
Peasant Status

Joined: Fri Nov 12, 2004 1:32 pm
Posts: 8
Location: san jose
yea, i hear that. stupid widescreens. whats more appealing about a screen being more rectangular than square anyways? lol. i guess its good for movies, but are computers really supposed to be designed for watching movies? lame. anyways thanks for the swift replies. at least it looks nicer now :]


Top
 Profile  
 
 Post subject: Re: Any way to use antialiasing in QFG2 remake?
PostPosted: Tue Jan 26, 2010 10:25 pm 
Offline
The Master of All Things Musical
User avatar

Joined: Tue Aug 20, 2002 8:57 pm
Posts: 4025
Location: Manitoba, Canada
Well it is very nice for games that support widescreen (every game nowadays). But for older games it's an absolute nightmare.

_________________
01010100 01101000 01100101 00100000 01100011 01100001 01101011 01100101 00100000 01101001 01110011 00100000 01100001 00100000 01101100 01101001 01100101 00101110


Top
 Profile  
 
Display posts from previous:  Sort by  
Post new topic Reply to topic  [ 7 posts ] 

All times are UTC


Who is online

Users browsing this forum: No registered users and 3 guests


You cannot post new topics in this forum
You cannot reply to topics in this forum
You cannot edit your posts in this forum
You cannot delete your posts in this forum
You cannot post attachments in this forum

Search for:
Jump to:  
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group